Полският jungle играч на Team Heretics и легенда на европейския League of Legends Марчин “Jankos” Янковски неволно обяви един от трансферите за новия сезон, на бившия си тим G2. А в един от по-скорошните си стриймове геймърът отклони обвиненията насочени към него и ги прехвърли на културата, която клубовете имат при обявяването на новите си състезатели.

„Честно казано, мисля, че всички отбори вече се знаят… Всичко е обявено, но не обявено официално, разбирате ли какво се опитвам да кажа“, сподели “Jankos” пред своите зрители и добави: „Така че не ме обвинявайте“. Естествено той има предвид, че огромна част от запознатите eSports журналисти на практика обявяват трансферите за обществото, защото се добират до информацията предварително. Клубовете от своя страна не бързат с обявяването и се стига до подобни случаи.

Официално потвърждение от G2, че “Yike”, за когото става въпрос в казуса от януари, още няма, но според репортажите на уважавани журналисти “Yike” ще замени Янковски, а “Hans Sama” и “Mikyx” ще се присъединят на местата на “Flakked” и “Targamas”.

Освен G2 Esports, още два тима не са обявили официално своите състави за новия сезон в LEC: Fnatic и Team Vitality.

снимка: gettyimages