След 5 сезона, които Марчин “Jankos” Янковски прекара в G2 Esports, полякът ще си тръгне от испанския отбор. Това бе обявено от самия jungle играч, в личния му YouTube канал. „От моята гледна точка, да играя с тези съотборници беше невероятно и съм благодарен, че имах тази възможност“, сподели той. В G2 “Jankos” спечели 5 пъти титлата в европейския шампионат по League of Legends, а през 2019-та тимът вдигна отличието в MSI.

„Бях част от този тим толкова дълго, че смяна на обстановката, може да се окаже подходяща за мен“, казва още Янковски, който заедно с българина Здравец “Hylissang” Гълъбов е с най-много изиграни срещу в LEC.

„Където и да попадна, ако искам да дам най-доброто от себе си, в последните години от кариерата си, ще е добре да съм с други съотборници и в друга организация – просто, за да опитам нещо ново и различно“, завършва знаковият геймър.

Сезон 2023 в LEC започва през януари, но още след месец, когато договорите на повечето играчи изтичат започва периодът, в който може да бъдат осъществявани сделки.

снимка: gettyimages