След изключително вълнуваща серия от 5 мача между DWG KIA и KT Rolster в плейофите на южнокорейското първенство по League of Legends, първият кръг по пътя към титлата за лятото в LCK приключи.

DWG KIA се наложи с 3:2, като водеше с 2:0, но допусна изравняване на резултата и дори KT поглеждаше към пълен обрат, но тогава геймърите от DWG KIA успяха да изненадат съперника си. Докато целият тим на KT се бе събрал около дракона трима души от Damwon атакуваха оголената база през мид лейн и я унищожиха, с което поставиха и точка на вълнуващата серия.

Полуфиналите в LCK са на 20-ти и 21-ви август, като по силата на първото си място от редовния сезон Gen.G имаше право да избере съперника си от двата тима, които победиха в първи кръг – Liiv SANDBOX или DWG KIA. На 20-ти Gen.G излиза срещу Liiv SANDBOX, като през редовния сезон постигна 2 чисти победи срещу него.

По този начин за световните шампиони от 2020 и вицешампиони от 2021 “Nuguri”, “Canyon”, “ShowMaker” и съотборниците им, предстои среща с T1, воден от легендата “Faker”.

​снимка: gettyimages