Финалният етап от битката за титлата в южнокорейското първенство по League of Legends започна. В първия четвъртфинален мач Liiv SANDBOX надви DRX с 3:1 победи и се класира за полуфиналите, но все още не е ясно срещу кой ще се изправи там.

SANDBOX завърши с 5 поредни победи от редовния сезон и бе във форма преди срещата с DRX, който претърпя поражения в последните 2 кръга.

С доминантно представяне в първите две игри жълто-черните си осигуриха комфортен аванс пред противника, а "Croco", който бе MVP на първата игра записа своята асистенция номер 1000 в LCK.

В третата игра все пак DRX показа, че мястото му в плейофите не е случайно и надви тотално съперника си, но в четвъртата битка Liiv SANDBOX не даде повече шансове и направи решително крачката към полуфиналите в LCK.

Там завършилите на трето място в редовния сезон може да срещнат първенците от Gen.G или T1. Gen.G има право на избор заради първата си позиция, така че ще спори или с LSB или с победителя от другия четвъртфинал, който утре противопоставя DWG KIA срещу KT Rolster.

снимка: gettyimages