Все по-любопитно се развива третата група на CS:GO турнира ESL Pro League. Отборите на Astralis и Complexity, които бяха сред фаворитите за първото място допуснаха поражения, с което мястото в четвъртфиналите изглежда достижимо за доста отбори в средата на програмата от мачове в група C.

Astralis допусна загуба в първия мач за деня, като „червените“ бяха надиграни от HEET. Френските геймъри спечелиха срещата с 2:1, като се наложиха на Dust II в началото на битката с 16:12, постигайки обрат през второто полувреме на картата.

Датският тим успя да изравни резултата с добра игра на Inferno. На почивката тимът водеше с 8:7, а след това записа серия от 8:3 за крайното 16:10 рунда в своя полза.

Френско-датският сблъсък трябваше да се реши на Nuke. Astralis отново водеше с 9:6 на почивката, но французите в белгийския тим показаха невероятно представяне под напрежение. Тимът загуби 3 от първите 4 рунда на второто полувреме и изглеждаше сигурно, че ще загуби мача. Вместо това обаче с впечатляващата си игра Орелиен “afro” Драпие поведе своите към знаменит обрат. До финала на срещата „червените“ взеха едва 2 рунда, а HEET взе картата с 16:14, с което постигна първата си победа в ESL Pro League за сезона.

Complexity, който досега бе без поражение претърпя крах срещу Heroic. Тимът вече е с баланс 2 победи и 1 загуба, след като вторият представител на Дания в група C се наложи с 2:0 срещу американския отбор. Първо на Inferno с 16:9, а след това и на Ancient с 16:10. Това бе втора поредна победа за Heroic, който надви ENCE във втория кръг.

Третият тим, който е с баланс от 2:1 в групата е MOUZ. Германците нанесоха загуба на ENCE с 2:0, след 16:13 на Mirage и шумното 16:3 на Overpass, като при 5:3 рунда в своя полза, “JDC” и компания спечелиха 11 поредни рунда.

До края на групата остават още 2 кръга, преди да научим имената на трите отбора, продължаващи към плейофите на ESL Pro League.

снимка: gettyimages