Европейският League of Legends със сигурност изпраща с голямо разочарование 2022-ра. Едва 1 от 4-те представителя на LEC стигна до фазата на елиминациите на Световното първенство, а именно шампионът на Стария континент – Rogue. MAD Lions отпадна още в предварителния мини-турнир, а Fnatic и G2 Esports не успяха да преодолеят груповата фаза. Пред всеки от тези тимове сега стоят доста въпросителни как да продължат развитието си.

G2 Esports

Когато една истинска легенда напусне отбора ти, най-нормалното нещо е хората да се запитат – „а сега накъде?“ и тъкмо това е въпросът пред G2 Esports. Как отборът ще се справи с напускането на Марчин “Jankos” Янковски? Полякът винаги е бил своеобразно събирателно за G2. Ветеранът прекара над 4 години в състава и се превърна в суперзвезда на ролята jungler, а освен това и бе истински лидер на тима. С напускането на носещия прозвището “First Blood King” Янковски обаче, испанската организация ще трябва да се адаптира към нов стил на игра. Предполага се, че 22-годишният швед Мартин “Yike” Сунделин ще замени “Jankos”, но все още няма нищо потвърдено. А и дори да се случи вероятно той ще има огромно напрежение върху плещите си, от предстоящия дебют в LCS.

И така въпросите неусетно стават 2: Как заобикалящите опитни лица ще помогнат за адаптацията на новия си съотборник (без значение дали това е “Yike” или не) и кой ще бъде лидерът на G2, след раздялата с “Jankos”.

снимка: gettyimages