Европейският League of Legends със сигурност изпраща с голямо разочарование 2022-ра. Едва 1 от 4-те представителя на LEC стигна до фазата на елиминациите на Световното първенство, а именно шампионът на Стария континент – Rogue. MAD Lions отпадна още в предварителния мини-турнир, а Fnatic и G2 Esports не успяха да преодолеят груповата фаза. Пред всеки от тези тимове сега стоят доста въпросителни как да продължат развитието си.

MAD Lions

След като преди няколко дни се появиха все още непотвърдени информации, че Здравец “Hylissang” Гълъбов ще се присъедини към „лъвовете“ съвсем логично най-големият въпрос пред испанската организация е свързан с него. Откакто българинът се присъедини към LEC си изгради реномето на един от най-агресивните състезатели, без да се притеснява от рискове в името на отбора. Този стил превръща “Hylissang” в изключителен актив за всеки отбор, с подходящо развивано партньорство на бот лейн. За конкуренцията родният талант, всепризнат на световно ниво за играта си с Pyke, става страховит противник.

Но през последните години се наблюдават и някои проблеми в играта на Гълъбов. Агресивният му стил не винаги се отплаща с дивиденти, вместо това се стига до непредизвикани грешки, липса на комуникация и ненужни умирания на картата.

Затова и стои въпросът: ако слуховете, че е постигната устна договорка между двете страни, се окажат верни, ще може ли MAD Lions да се адаптира към хиперагресията на Гълъбов (или обратното), тъй като при липса на стиковка в началото на пролетния сезон, загубите може да се натрупат изключително бързо.

снимка: gettyimages