Представителите на домакините на Мейджър турнира в Рио по CS:GO, FURIA Esports, отпаднаха на полуфинал на шампионата, след загуба от Heroic с 1:2 победи. Бразилските геймъри бяха на крачка от успеха и класирането за финала, след като поведоха срещу датския тим с 1:0, но в крайна сметка допуснаха обрат и отпаднаха на споделено трето място. Въпреки това успехът е голям, особено след отстраняването на големия фаворит NAVI.

На Inferno Андрей “arT” Пиовезан доминира с 23 убийства, от които 11 със снайпер, а FURIA спечели с 16:6. На Anceint се стигна до продължения, след като Heroic изгради огромно предимство от 15:5 и бе само на рунд от изравняването на резултата. Каспер “cadiaN” Мьолер и съотборниците му обаче се издъниха, пропилявайки всичките се възможности. Все пак в продълженията геймърите от Heroic се събраха и съумяха да спечелят с 19:17.

Решаващата карта бе Nuke, но там за разочарование на феновете в Бразилия, FURIA рухна окончателно. На СТ-страна местните момчета взеха едва 5 рунда, срещу 10 за съперника, а през второто полувреме бразилците не успяха да добавят към своя актив и Heroic се класира за финала, където ще спори за 500 хил. долара срещу Outsiders.

снимка: gettyimages