В интригуващ осминафинален мач от ESL Pro League по CS:GO отборът на FaZe Clan отстрани Complexity с 2:1 победи, след обрат и се класира във финалната осмица на шампионата в Малта. Рано в хода на двубоя шампионите от IEM Кьолн се оказаха в ролята на догонващи, след като загубиха Overpass с 9:16. FaZe започна добре, като дръпна с 3:0, но още до смяната на ролите COL обърна нещата в своя полза, а след нея даде само 2 рунда на противника.

Втората карта също започна с малко предимство за FaZe Clan, но крехкият аванс бе заличен от Майкъл “Grim” Уинс и компания и Complexity водеше с 10:5, като бе на само 6 рунда от крайната победа.

FaZe обаче се надигна и даде само 4 на противника си, а “Twistzz”, “rain” и “ropz” завършиха съответно с 24, 23 и 22 убийства, с което резултатът бе изравнен.

Крайният изход от мача между двете организации бе определен на Nuke. За първи път в мача при смяна на ролите FaZe имаше аванс, след солидно първо полувреме.

Тимът нямаше проблем да превърне предимството си в победа и да си осигури място в четвъртфиналната фаза на ESL Pro League, където ще спори с Cloud9.

снимка: gettyimages