Двукратният олимпийски шампион по плуване на 1500 метра свободен стил Грант Хакет се извини публично за пиянския инцидент преди полет. Това стана в седмицата, когато той не успя да преодолее квалификациите в страната си и да си осигури квота за Олимпийските игри и е опитал да удави мъката в алкохол. 

Той добави, че кариерата му е белязана от глупави постъпки, грешни решения и съдбоносни постъпки за живота ми и в момента тези неща го водят единствено до съжаление. Хакет обясни, че му е трудно да бъде отново в общественото внимание след 6 години извън спорта и това води до някои непиремливи постъпки от негова страна. 

"Аз трябва да живея с това. Изпитвам дълбоко чувство на съжаление, срам и вина и много съжалявам за постъпките си. Извинявам се на хората, които съм засегнал или наранил, се казва в изявлението на Грант Хакет. 

Инцидентът се случи на 17-и април, когато пасажер в полета от Аделаида до Мелбърн се е оплакал на екипажа от поведението на спортната звезда. Плувецът е бил разпитван от Федералната полиция, когато самолетът се е приземил в Мелбърн.

Оказва се, че той е блъскал седалката на пътника пред него, заплашвал го е да го удари и няколко пъти се е държал по хулигански начин, пише в репорта на полицията.

През 2014-а година той вече веднъж се подлага на рехабилитация след пристрастяване към медикаменти със сънотворно действие. /БТА