Бившият олимпийски шампион по плуване Грант Хакет  (Австралия) обяви, че подновява кариерата си. 34-годишната легенда в спорта ще участва на националния  шампионат на своята страна през април следващата година.

Хакет има 17 световни титли. Той се оттегли от плуването  през 2008-а година, а през февруари 2014 обяви, че започва  рехабилитация в САЩ от зависимостта си към сънотворното  лекарство Стилнокс.

"След неуспешното завръщане на Иън Торп, тази идея изглежда  по-скоро страшна, отколкото атрактивна. Така че съм много  по-сдържан в оценките си. На 34 години, което е доста за  плуването и особено след шестгодишно прекъсване, връщането става предизвикателство. Просто се чудя колко бърз мога да бъда на  тази възраст", заяви Хакет за агенция Ройтерс.

Той е двукратен олимпийски шампион от Сидни и Атина на 1500  метра свободен стил - дисциплина, в която доминираше повече от  десетилетие. Той спечели златото и със щафетата на Австралия на  4 по 200 свободен стил на Игрите в Сидни през 2000 година. Грант Хакет е 17-кратен световен шампион и има общо 7 медала от  олимпийски игри./БТА