Писателят Петър Делчев, който е целеустремен да прекоси Черно море с каяк, е все по-близо до целта си. Човекът на перото е на път да сбъдне своята мечта, а ние от Gong.bg не спираме да следим всяка стъпка от подготовката и вълненията на ентусиаста.

Ето и какво споделя Петър в последното си писмо:

„Здравейте, Приятели!

Най-после добри новини! Днес яхтата, която ще ме изведе от България и после прибере от Грузия - дай Боже, тръгва от пристанище Пирея и до 3-4 дни ще е във Варна. Прогнозите за времето са доста противоречиви, но едно е ясно - експедиция ще има, но времето, в което е възможно да се осъществи, неумолимо изтича. Вече нямам шанс да избера най-подходящия момент, а ще се наложи да търся най-малко неподходящия. Чакането е по-тежко от гребането. Появи ми се тик на едното око, а това ми се е случвало само при неимоверно напрежение. Опитвам се да бъда спокоен, но усещам, че се изолирам от хората, защото се изморявам да бъда реципрочно дружелюбен на тяхната добронамереност. 

За повторната предстартова подготовка ще се наложи да намаля експедиционните запаси с порционите за 4-5 дни.Това ограничава експедицията до 23-24 дни, като последните 2-3 дни няма да ям. Водният запас е фиксиран на 4 литра на ден за 20 дни, ако се наложи последните 2-3 ще пия по литър морска вода, което не би трябвало да има негативни последствия. 

Знам, че моите проблеми звучат малко странно на фона на нестихващите бедствия, които ни връхлитат. Имам усещането, че не е нужно да се търси стихията - тя сама ще ни намери. Ще ми се да поясня, че тази експедиция няма за цел да съизмерва несъизмеримото - човек пред стихията, а да премери мен с това, което искам да бъда като човек. Нищо повече. 

Приятели, 
Благодаря за търпението и разбирането! 
До скоро, когато се надявам, че ще напиша тук последните редове от сушата. 

Петър Делчев”