Второ злато за България на Европейското по бокс за девойки

Горяна Стоева и шефът на федерацията по бокс Красимир Инински източник: bgboxing.org

Горяна Стоева и шефът на федерацията по бокс Красимир Инински източник: bgboxing.org

Горяна Стоева спечели втория за България златен медал от европейското първенство по бокс за девойки в зала "София". Във финала на категория до 51 кг тя буквално отказа съперничката си Анастасия Лизинска от Украйна.

Българката започна по традиция по-плахо, загуби първия рунд, но се хвърли „на живот и смърт“ във втория и това й донесе успех. Със силни и точни удари първо Горяна пусна кръв от носа на укранката, а после в началото на третия рунд я прати в нокдаун. След като не престана да обсипва с удари главата на Лизинска, при един мощен прав тя не успя да помръдне и на секундата съдията прекрати срещата и вдигна победоносно ръката на Стоева. 

Това е нейна първа титла в бокса, след като през 2016-а бе сребърна медалистка при момичетата от Турция. Освен това Горяна е и национална състезателка в кикбокса, където също печели медали от големи първенства. 

Дълго след финалния гонг младата българка не можеше да проумее какво е направила. Тя избухна в сълзи още на ринга, не спря да плаче и на награждаването, нито пък при многото поздравления и прегръдки след него. Най-трогателни бяха поздравленията на нейните по-малки братче и сестричка, които й подариха и цветя. 
 

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Бокс

Други спортове