Българската боксьорка Еми-Мари Тодорова показа, че няма кой да я бие на Стария континет. Във финала на категория до 48 кг на европейското за девойки в зала „София“ тя бе повече от категорична срещу ирландката Кейтлин Фрайерс и спечели с 5:0 съдийски гласа – 30:26, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27. Въпреки че съперничката й се опита да я провокира с предизвикателни движения на ринга, българката не се поддаде и изигра поредния си перфектен мач, в който тя задаваше темпото, търсеше първа близкия контакт, нанасяше удар след удар и заслужено стигна до успеха. 

Така Еми-Мари Тодорава постигна невероятен рекорд от 4 от възможните 4 финала при подрастащите, което не е правила нито една наша боксьорка преди това. През 2015 г. тя бе първа при момичетата от шампионата в Унгария, миналата година триумфира при девойките в Турция, а сега защити титлата си и в София. През 2014-а в Италия пък българката бе сребърна медалистка в първата си година при момичетата.

„Знаехме какво представлява съпарничката, бяхме й гедали мачове преди това и указанията ми бяха „твърда лява“. Не й обръщах внимание на стойките, които правеше на ринга. Това дори издаваше, че не е сигурна в себе си. Аз си гледах моята игра. Радвам се, че изпълнявам целта си да пиша история – 4-а поредна година се връщам с медал от европейско, последните три от които със златен“, сподели щастливата шампионка, която не пропусна да благодари на треньора си и неин баща Веселин Тодоров и на президента нан БФБ Красимир Инински. 

Еми призна, че най-трудното по пътя до титлата е било самото решение да я преследва. „На 18 години съм, всичките ми приятели се забавляват, отдавна вече са на море, а аз трябва да тренирам. Но си казах, че имам още 10 години работа и като стана олимпийска шампионка, после ще имам време и за тези неща“, заяви Тодорова, която разкри, че сега ще има месец почивка преди да се отдаде отново на усилена подготовка за световното първенство в Индия през ноември.