Стефан Иванов стана вторият български боксьор, който напусна рано европейското първенство за мъже в Самоков. В среща от първия кръг на категория до 56 кг носителят на купа "Странджа" за 2012 г. отстъпи пред Фредерик Лундгаард Йенсен (Дания) с единодушното решение на съдиите – 3:0 в полза на датчанина.

Младият състезател на Левски започна добре срещата и бе равностоен на съперника си до средата на втория рунд, когато направо рухна. В действията на Иванов нямаше свежест, а в последните три минути сякаш въобще не искаше да е на ринга.

Въпреки че бе неочаквана, победата на Йенсен бе напълно заслужена и той продължава в четвъртфиналите, където ще боксира срещу европейския вицешампион от Минск 2013, но при 52-килограмовите – Майкъл Джон Конлан от Ирландия.

След срещата на Иванов въобще не му бе до приказки, а от треньорския щаб също не можаха да намерят логично обяснение на случилото се. "Слаб мач за Стефчо. Изглеждаше доста изморен на ринга, не знам прегоря ли, но не му се получи срещата", сподели помощникът в нашия щаб Радослав Суслеков, самият той медалист от световни и европейски първенства.

Преди Стефан Иванов европейското напусна Мариян Момчев (75 кг) и така до този момент равносметката на България е 6 победи и 2 загуби от 8 започнали състезанието боксьори.

От нашите още не са се качили на ринга Айрин Исметов, който довечера ще боксира във втория кръг на кат. до 64 кг, и Даниел Асенов (52 кг). Във вечерната сесия днес за място на 1/4-финалите ще се бие и Тервел Пулев при 91-килограмовите. В Самоков очакват за подкрепа на брат си да пристигне и Кубрат Пулев.