Българският тим бе определен за Отбор №1 на третия ден от Европейското първенство по бокс, което продължава до събота в Самоков.

Признанието е на специалистите от международната федерация по бокс за аматьори (АИБА) и идва след трите победи, извоювани от тримата ни състезателите през вчерашния ден.

Както е ясно в неделя Тинко Банабаков (кат. до 49 кг) и Петър Белберов (+91) си осигуриха участие на ¼-финалите, а победа в първия си мач на европейската сцена записа и Радослав Панталеев в кат. до 81 кг.

Днес още двама наши боксьори ще започнат участието си в Самоков. В кат. до 56 кг за първия си мач ще излезе Стефан Иванов, който ще боксира срещу датчанина Фредерик Лундгаард Йенсен. Двубоят им е втори в програмата на следобедната сесия и ще започне около 15:15 ч.

Вечерта своя дебют на европейското директно във втория кръг ще направи Айрин Исметов (64 кг), който има за съперник европейския вицешампион от Минск 2013 Димитри Галагот от Молдова. По-късно за втория си мач в Самоков излиза и Тервел Пулев, който ще боксира за място на ¼-финалите срещу словака Ерик Тълканец в кат. до 91 кг.

Последен участието си на европейското ще започне Даниел Асенов. БългарскиятТайсън ще се качи на ринга на 12 август директно на ¼-финал в кат. до 52 кг, като утре ще научи съперника си.