Величка Христева беше преизбрана за президент на Българска федерация по фехтовка на Общото събрание на организацията, което се проведе в четвъртък. 

"За" гласуваха 39, а "против" бяха 13 от делегатите на събранието. В Управителния съвет на федерацията през следващите четири години ще бъдат Йордан Гълъбов, Ивайло Воденов, Запрян Ванчев, Димитър Стоянов, Мартин Стоянов и Добрин Гьонов.

- Благодаря за оказаното доверие, - каза г-жа Христева след вота. – През последните години българската фехтовка постигна големи успехи и се радвам, че допринесох за възхода на спорта ни.

През изтеклия мандат на ръководството на БФФ (от 2016 до 2021 г.) българската фехтовка се завърна в световния елит със Световна купа за девойки през 2019 и Европейска титла за девойки през 2020 г. на Йоана Илиева, Европейска купа за кадети за Тодор Стойчев през 2020 и за кадетки за Йоана Илиева през 2018 г. 

През 2017 и 2018 г. Йоана Илиева спечели сребро на eвропейските първенства. През 2019 г. Галин Генов спечели бронзово отличие от европейско първенство за младежи, а през 2019 г. Йоана Илиева се класира трета на световното първенство за девойки. Йоана Илиева спечели пето място на Младежките олимпийски игри. 

Престижни класирания записаха фехтовачите ни, завършвайки във финалната осмица на световното първенство за кадети и за младежи в Египет през 2021. Девойките ни завършиха пети отборно на сабя , Рахим Рашайда се класира седми на шпага.

През 2020 Тодор Стойчев завърши шести на европейското първенство за кадети в Хърватия. Емма Нейкова се класира осма при девойките и седма при кадетките.

През този четиригодишен период Васил Миленчев беше избран четири пъти за най-добър съдия на сабя в света.

След "Ерата Етрополски" това е най-успешният период за българската фехтовка. Пожелаваме успех на ръководството, треньорите и състезателите.