Заелата трето място в класацията Спортист на годината Ваня Стамболова, разкри, че сама тя би дала своя глас Цветана Пиронкова, която остана зад нея на пето място, да бъде №1. Лекоатлетката ни също така не скри желанието си самата тя догодина да е най-добрата в България, но за 2010-та това трето място я удовлетворява.

Ето още какво каза Стамболова пред Гонг:

"При завръщането ми в леката атлетика, винаги съм си мислила, че искам да бъда №1. Искала съм тези успехи и затова съм продължавала да тренирам."

"Относно това трето място – така са преценили журналистите на България! Радвам се най-вече, че съм тройката при положение, че има такива спортисти, които са много добри, но след мен."

"Класацията е много непредвидима и затова това трето място ме удовлетворява! Но пак повтарям – винаги съм искала да бъда №1. Затова се надявам другата година да имам повече успехи и да мога аз да бъда най-добрият спортист на България."

"Това трето място мисля, че няма да ме промени защото съм имала успехи и преди това, които не са ме променили като характер."

"На церемонията Спортист на годината ние атлетите получаваме някакво морално удовлетворение".

"Възвращаемост на усилията ми има, но тези средства, които получаваме в крайна сметка отиват отново за подготовката ни. А това не е много правилно, но няма как да коментирам по друг начин."

"За мен лично човекът, който ми направи най-силно впечатление тази година е Цвети Пиронкова. Може би за нея бих гласувала да е №1."

"Извън стартовете не виждате страшно много труд, който се полага и остава скрит за хората. Дори много пъти са ми казвали: „Ами какво толкова? Отиваш там, тренираш и взимаш някакви медали”, ама не е точно така. Тренировките ни наистина са много жестоки. Целогодишно сме на тренировъчни лагери и това наистина ми тежи от една страна. Правя го обаче, за да мога да печеля медали!"