Наставникът на Станка Златева - Симеон Щерев, бе определен за треньор номер едно на България за 2010 година в анкетата на вестник "Труд".

Победителят бе награден от министър-председателят на България Бойко Борисов. Подгласници на Щерев са волейболният треньор Радостин Стойчев и личният треньор на Ваня Стамболова - Георги Димитров. 50 медии посочиха имената на 19 специалисти, като Симеон Щерев бе определен за номер едно. Щерев заяви:

"За мен е чест да спечеля тази награда. Искам да благодаря на моите колеги в националния отбор, на всички треньори, които са открили моите състезатели. Без тях, нямаше да се стигне до този път. Желая да благодаря на нашия президент Валентин Йорданов. Той беше уникален спортист и стана невероятен ръководител. Благодаря освен това на клуб Левски и МВР. Подкрепата ни дава спокойствие и помага за нашите успехи. Не на последно място, искам да благодаря на министерството на спорта. България е единствената страна в света през тази година, която има трима световни шампион в трите стила".