Лекоатлетка номер 1 на България за 2011 година Ваня Стамболова, която завърши четвърта на 400 метра на Световното първенство в зала в Истанбул, бяга на финала с големи лепенки и на двата крака.

Причина за това са раните, които националката ни получи в полуфиналната серия от надпреварата в “Атъкьой Арена”. Бягането бе съпътствано от редица сблъсквания от страна на състезателките, от които потърпевша се оказа именно българката.

“Имаше една малка епична битка вчера, в която се блъсках, ту с украинката, ту с американката, и особено на единия крак имам направо дупки от шпайкове. Неприятно е, но това битка, това е война в мирно време и всеки използва всички средства, за да върви напред, за да стане шампион, за да стане победител”, сподели Ваня Стамболова.

Състезателката на Георги Димитров не успя да спечели медал от шампионата на планетата, след като се размина само на 17 стотни от секундата от бронзовото отличие. Златото отиде в ръцете на водачката в световната ранглиста за сезона Саня Ричардс-Рос от САЩ.

Ваня бяга на финала с лепенки, скрили белезите от конкурентките

Ваня бяга на финала с лепенки, скрили белезите от конкурентките