Българската лекоатлетка Ваня Стамболова, която завърши четвърта на 400 метра на Световното първенство в зала в Истанбул, заяви, че дори инерцията, която набра в последните метри на двете обиколки, не й е помогнала да стигне до медалите.

Националката ни обаче изрази оптимизъм, че може би ще се възползва от следващите си шансове, за да победи преките си конкурентки и в частност Саня Ричардс-Рос (САЩ), която спечели златния медал в Турция.

“Това е голямо състезание, не можеш да върнеш този момент. Колкото и да ти се иска, просто нещата се случват. Както видяхте, не втората половина, а даже в последните 100 метра набрах доста инерция, но това не ми помогна да стигна поне до медалите”, сподели след надпреварата Ваня Стамболова.

“Все още не мога да осъзная какво се е случило. Може би в последствие ще започна да съжалявам. В момента в главата ми е една каша, може би след като си анализирам бягането, тогава ще съжалявам. Сега се чувствам нормално. Не мисля, че някой изобщо планира бавно бягане или бавно тръгване. Просто така се случи. Това е нещо, което мога да кажа, че е мой специалитет, колкото и да ми е неприятно това. Това явно е моят стил на бягане”, добави Ваня.

“Оттук нататък започва нова подготовка за следващия сезон. Може да бягам и на 800 метра, има още много време до лятото. Ще поживеем, ще видим.”

Ваня Стамболова сравни състезанията на 400 метра с “битка, война в мирно време, защото всеки използва всички средства, за да върви напред, за да стане шампион.”

“Съжалявам, може би че си изпуснах шанса да победя Саня Ричардс, но може би следващия път”, завърши атлетката ни.