Българката Ваня Стамболова остана без медал от Световното първенство по лека атлетика в зала, което се провежда в Истанбул. Състезателката на Георги Димитров завърши четвърта във финала на 400 метра при жените. Ваня записа резултат от 51.99 секунди.

Златото грабна американката Саня Ричардс-Рос с време 50.79 секунди.

Състезателката на Георги Димитров стартира по-бавно от своите съпернички и на първата от двете обиколки остана последна. Едва в заключителната част от надпреварата, малко преди последния вираж Ваня Стамболова атакува, но за съжаление, силите й стигнаха само до четвъртата позиция.

Тя се размина само на 17 стотни от секундата от отличието. Българката имаше всички възможности да спечели трети медал от шампионат на планетата в зала, след бронза в Доха (2010) и среброто в Москва от 2006 година. За класирането си Стамболова заслужи 9 хиляди долара от наградния фонд.

Първото място е за водачката в световната ранглиста за сезона Саня Ричардс-Рос от САЩ с 50.79 секунди. След нея се наредиха Александра Федорива от Русия с 51.76 секунди, а третото място остана за другата представителка на САЩ - Наташа Хейстингс с 51.82 секунди.