Генералният секретар на федерацията ни по борба Валентин Савов сподели, че Кирил Терзиев пропуска предстоящото Световно първенство. „Първата група заминава в петък. Предстои едно много тежко първенство. В Ташкент температурите са над 38 градуса. Наближават Олимпийските игри и конкуренцията ще бъде жестока“, заяви Валентин Савов пред Гонг.

„Всичко върви по план. Мишо Ганев след дълга контузия отново стъпи на тепиха, но не съм сигурен на 100%, че е функционално готов за това Световно първенство. Но може да се разчита на него. Това е една предпоставка и етап от подготовката за Олимпийските игри. В някои категории има познати имена, като Леонид Базан и Владимир Дубов. Принципно всички имат шанс, но е много важно дали на тепиха ще се раздадат на 100% и малко отгоре“, коментира още генералният секретар на родната централа.

„При жените все още не сме определили точния състав. Изчакваме някои неща. Има и контузии, и изчакваме няколко дни, за да определим съставите на жените и класическата борба. Станка Златева, да, ще участва“, каза Савов и продължи:

„Кирил Терзиев имаше една контузия в кръста и два месеца не тренира. Няма как да има претенции за категорията. Не му стигна време за подготовка и няма да участва на Световното. Няма да сме с пълни отбори. Бих искал повече медали, но реално може би около 2-3 медала очакваме.“