Генералният секретар на Българска федерация по борба Валентин Савов заяви, че е изключително доволен от представянето на българските борци през годината. Савов говори след церемонията по награждаването на Спортист на годината, в която Станка Златева и Елис Гури взеха призовите, съответно първо и трето място.

"Доволни сме от представянето на борците ни и най-вече от на световното първенство, където спечелихме две титли и пет олимпийски квоти. Можеше и повече, но във всяка битка има победители и победени. Нашите борци могат повече. Винаги искаме повече и повече от тях. Надявам се догодина да спечелим поне два медала от олимпиадата", коментира Савов

"Ние оценяваме труда на нашите състезатели и се гордеем с тях. Виждате, че имаме двама представители в топ 3 на спортист на годината. Очаквах единият от тях да бъде първи, защото борбата има едни от малкото световни шампиони в олимпийските спортове. Подготовката за Лондон започна от лагера в Белмекен през този месец и се надяваме да спечелим още поне пет или шест квоти за игрите. След това вече ще мислим за медали", допълни генералният секретар на българска федерация борба.