Олимпийската шампионка Симон Байлс продължава да пише история. Отново! Буквално!

22-годишната състезателка по спортна гимнастика показа две нови упражнения, които до този момент бяха недостижими за жените в този спорт.

По време на националния шампионат на САЩ Симон Байлс демонстрира отскок от гредата, който досега не е бил показван на официално състезание. 14-кратната световна шампионка участва на първенството в Канзас Сити, Мисури.

От гредата тя приземи успешно двойно задно салто в група с два винта (завъртане на 720 градуса).   

Само ден по-рано, Симон Байлс отново направи немислимото в спортната гимнастика. По време на изпълнението си на земя, тя показа двойно задно в група с три винта (1080 градуса). Тя изпълни скока с предпазна постелка и неубедително приземяване, но въпреки това съвсем скоро вероятно ще можем да видим изпълнението ѝ по най-чистия възможен начин.

След състезанието и показаното на земя, Симон Байлс сподели еднствено, че е ядосана, заради грешката.

В момента тя е убедителен лидер с почти две точки преднина пред втората гимнастика.

„Все още се чувствам разочарована, защото знам колко съм добра и колко по-добре мога да се справя. Искам да покажа най-доброто , както заради публиката, така и заради себе си”, допълни Симон Байлс.

Надпреварата в САЩ продължава, като гимнастичката е напът да спечели шестата си титла на САЩ, нещо, което никоя друга жена не е правила след Клара Ломади през 1952 година.

Симон Байлс спечели четири златни и един бронзов медал на Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година.