И тримата български боксьори, които се качиха на ринга в зала „Универсиада“ във вечерната сесия от турнира „Странджа“, загубиха своите срещи.

Първо Калин Мавродиев падна в първия си мач в категория до 64 кг от Бен Саид от Тунис с 0:3 съдийски гласа – 28:29, 28:29, 28:29. Той бе добавен в последния момент в състава на националния отбор, след като доскорошният титуляр Айрин Исметов се отказа и дори няма да участва на „Странджа“ и от клубен тим.

В категория до 81 кг Спас Калоянов започна вихрено мача си срещу Олександър Хижняк от Украйна, но не успя да издържи на темпото на съперника и на два пъти още в първия рунд реферът на срещата трябваше да му отброява секунди, съобщават от родната федерация по бокс.

От треньорския щаб на българина хвърлиха бялата кърпа в началото на втория рунд. Така въпреки подкрепата на многобройната агитка, дошла от Първенец да го подкрепя, Калоянов загуби с технически нокаут във втория рунд и преустанови участието си в турнира.

източник: Старт фото

Почти същата бе ситуацията и в мача на Иван Симеонов при 91-килограмовите. Боксьорът на столичния „Локомотив“ загуби с технически нокаут от Арменд Хохай от Косово и с това участието на нашите във вечерната сесия приключи.

Утре турнирът продължава отново с 3 сесии. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS