Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри официално 67-ия международен турнир по бокс „Странджа“ в столичната зала „Универсиада“. Кратката церемония бе преди последната вечерна сесия на първия състезателен ден на надпреварата и в нея бяха представени всички 40 участващи страни. От името на България в откриването участваха европейският ни шампион от Самоков 2015 Даниел Асенов и световната шампионка от Корея 2014 Станимира Петрова.

„За мен е чест да открия най-стария в Европа боксов турнир. Благодаря на всички съдии и боксьори, които направиха така, че състезанието да счупи всички рекорди по брой на участниците в неговата 67-годишна история. Искам да обявя, че министерството на спорта ще подкрепи развитието на женския бокс със специална 5-годишна програма“, заяви Кралев.

източник: БФБокс

Той покани всички и на останалите две домакинства на България до края на годината – последната олмпийска квалификация за профибоксьори в София и предстоящото през есента европейско първенство за жени, за което се очаква решението на европейската конфедерация.

„Уверявам ви, че България ще направи необходимото, за да получим домакинството и на световното първенаство по бокс за жени през 2018 г.“, заяви още Кралев.

Със свое приветствие към участниците и гостите на турнира се обърна и супервайзърът на състезанието и член на Изпълнителния комитет на европейската конфедерация Максим Цертиковцев.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS