"Като треньор на Ивет Горанова, искам тя да бъде спокойна в Минск и много да искам да вземе медал, да го покаже с играта ни, това ще ме удовлетвори и мен, а нея ще я направи много щастлива", заяви в Плевен наставникът на състезателката ни по карате Ивет Горанова - Ангел Ленков.

Двамата днес заминават за Европейските игри в Минск.

Ивет Горанова ще играе в последния ден - на 30-ти юни. Сутринта ще бъдат квалификациите, след обяд са полуфиналите, а вечерта - финалите.

"Много ще се радваме и много искаме да се борим за медали. Подготовката на Ивет премина много добре. Основно тя бе в Плевен, направихме лагер в Сърбия, а завършващата фаза също бе в Плевен. Ивет се намира в много добра форма и вярвам, че може да вземе медал", каза още Ленков.

Удоволствие е да се работи с Ивет, допълни той: "Тя е много трудолюбива. Знае какво иска да постигне и знае цената, която трябва да плати за това. Тя има висок спортен дух и голяма воля за победа. Това е основното при нея. Това лято почивката й може би ще бъде 10 дни. В Минск ще бъдат 10-те най-добри каратистки от Европа в нейната категория. Всичките ги познаваме - наистина това са много добри състезателки, с много медали от европейски и световни първенства - всяка има шанс да вземе медал. Основното, според мен, ще бъде кой го иска повече този медал, кой ще бъде по-спокоен, кой ще се бори повече."

По думите му Ивет има голям шанс да вземе квота за Олимпийските игри, а това ще стане ясно през април догодина. /БТА

Ивет Горанова мечтае за олимпийска квота в каратето