Голямата ми мечта е да взема златен олимпийски медал. Това заяви в Плевен пред БТА Ивет Горанова - бронзова медалистка в категория до 55 килограма "Кумите" от Световното първенство по Олимпийско карате - 2018 г. Днес тя заминава за Европейските игри в Минск.

"В добро настроение съм, готова съм за игрите. Направихме добра подготовка, съвместни лагери. Минах през повече контузии, но те не са пречка за мен. Всеки спортист винаги има контузии. Готова съм да взема златния медал", заяви Горанова.

В нейната категория ще участват осем момичета - всички на много високо ниво - най-добрите от цяла Европа.

"Няма да има слаба среща, всяка една ще е на 100 процента. И вече ще зависи кой е най-добре мотивиран и има най-голямо желание да победи - той ще успее", каза изявената българска спортистка.

"Трябва да стана първа на Европейските игри, което ще ме приближи до Олимпийските", допълни тя и поясни, че чак през април 2020 година ще има квалификационен турнир за Олимпийските игри, където се взема квота. "Голямата ми мечта е да взема квота за Олимпийските игри и най-вече медал оттам и то златен", категорична бе Ивет Горанова.

Според нея, за да победи един състезател трябва е да е борбен, да иска победата. "Не е най-важно да си най-силен, или най-добре физически. Важното е в главата да си подготвен и да знаеш какво да искаш и да следваш сърцето си", убедена е плевенчанката.