Треньорът на ансамбъла: Много сме доволни от момичетата

Весела Димитрова източник: facebook.com/pg/BGRGfederation

Весела Димитрова източник: facebook.com/pg/BGRGfederation

"Много сме доволни от представянето на момичетата. Играха много концентрирано и смело, а композициите бяха приети и високо оценени от публиката, и специалистите", заяви старши треньорът на националния ни ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова.

Ансамбълът на България завърши със седмо място на три топки и две въжета на Световната купа по художествена гимнастика в италианския град Пезаро, а преди това спечели две отличия - титла в многобоя вчера и сребро на пет обръча по-рано днес.

"Отборът демонстрира силно желание за победа.Това състезание ни показа , че сме на верния път, От тук на татък ни предстои само работа. Благодарим на всички почитатели в България за безрезервната подкрепа", добави Димитров пред официалната страница на българската федерация по художествена гимнастика в социалната мрежа Facebook.

Ансамбълът ни блести, този път със сребро от Световната купа

Главният мениджър на националния ни ансамбъл Бранимира Маркова пък коментира:

"Завърши първата Световна купа за сезона. На италианска земя се срещнахме с основните ни конкуренти. Като цяло съм доволна от представянето на Невяна Владинова и Катрин Тасева. За първи път от много години България се представя с две равностойни гимнастички. Като игра и двете можеха повече и предвид грешките във втория ден ако нашите момичета бяха изиграли съчетанията си, сега щеше да се радваме на медали и то златни."

Тасева и Владинова останаха без медали в отделните уреди

"Важното е, че успяхме да се наложим с две силни гимнастички сред елита. Предстои още много работа и нещата ще се получат напълно. Поздравявам Катрин и Невяна за играта и само искам да бъдат здрави, останалото ще постигнем заедно", каза още Маркова.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
ансамбъл Весела Димитрова Художествена гимнастика

Други спортове