Главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално Барнимира Маркова заяви, че е доволна от представянето на нашите грации по време на Гран При на Москва. Тя добави, че има върху какво да се работи. 

"След края на състезанието в Москва, което е първото голямо международно състезание по новия правилник, мога да кажа, че сме на прав път в подготовката си. Наблюденията ми са, че масово гимнастичките залагат на сложни елементи с които успяват да съберат максимална оценка. Приложеният на практика нов правилник показа, че за достигане на висока оценка се изисква изключителна техника както с тяло, така и с уред. Невяна показа класа, но предвид ранния етап допусна грешки, които ще бъдат отстранени за следващите състезания", започна Маркова пред сайта на Федерацията. "Специалистите отбелязаха голямо израстване по отношение на работа и с тял, и артистичността й. Има голям напредък и с балетната подготовка. Новите и композиции бяха приети много добре. Остави силно впечатление с оригиналните и трудни елементи".

"Това което е заложено в композициите е абсолютно достатъчно за призови класирания, възможни са леки корекции в някои елементи и стабилизиране на изпълнението.

Боряна Калейн дебютира много силно.Направи отлично впечатление на съдии и специалисти. Впечатли със своята артистичност и индивидуалност, и показа, че на нея за в бъдеще все повече ще се разчита", добави Маркова.

"Елизабет Йовчева показа изключителни физически качества. Въпреки грешките, които допусна, тя затвърди позициите си като претендент за квота за младежка олимпиада през 2018. Даде заявка за себе си като потенциален претендент в големи състезания.

Като цяло съм много доволна от първото състезание при всичките ни представителки! Грешките не ме притесняват, поради факта, че още сме в началото на сезона. Смятам, че сложните елементи и новите изисквания ще улегнат при момичетата с хода на състезанията. Искам само да са здрави!", завърши Маркова.