Наставникът на новия ансамбъл по художествена гимнастика на България Весела Димитрова заяви в предаването на NOVA „Комбина“, че отборът вече е напипал верния път, след първото си официално състезание. Грациите, за които Димитрова, каза, че са много мотивирани, спечелиха един златен и два сребърни медала.

„Напипахме верния път, рано е да се каже, че сме усетили формулата на успеха. Момичетата се харесаха, съчетанията също. От тук насетне предстои много работа. Предполагах, че ще е трудно да поема този пост. Знам, че това е сериозна отговорност“, започна Весела Димитрова.

„Бях състезателка на Илиана, когато създаее своя клуб“

„Може би единственото нещо за което съм мечтала е това да бъда треньор и това е може би водещото нещо, което ме мотивира. Мисля, че си заслужава“, каза Весела Димитрова.

„В Швейцарския национален имах две момичета от италианската част, две от френската и две от немската, и трябваше да решим на какъв език да говорим – избрахме българския. И до днес момичетата ми пишат съобщения на български“, казва специалистът.

Запитана за новите си възпитанички, Димитрова обясни: „Самите деца са много мотивирани. Те са готови на всичко. Не се налага да се мотивират допълнително. Подхождат отговорно. Имам дъщеря на техните години и се разбираме добре“, сподели Димитрова.

Същевременно капитанката на ансамбъла Симона Дянкова сподели: „Петте заедно си имаме неща, които правим преди да излезем на състезание. Надъхваме се взаимно, казваме си, че всичко можем

Искаме да благодарим специално на госпожа Весела Димитров, че ни търпи всеки ден, а на госпожа Раева искаме да благодарим, че сме гледани като принцеси. Погрижила се е да имаме всичко. Имаме най-добрите хореографи. Искам да добавя Михаела Маевска, която до скоро бе от нашата страна и много ни помага“.