Председателят на ДАМС Весела Лечева прие на кратка среща Веселин Топалов и неговия мениджър Силвио Данаилов. Щабът на гросмайстора ни й благодари за помощта по осигуряване на гаранциите за провеждането  на среща реванш за световната титла срещу Владимир Крамник в София.

19-ят световен шампион ще играе с вързани очи срещу 40-годишен италианец ден преди старта на супертурнира в София.

Безпрецедентният за България демонстративен мач ще е утре в зала “София” на “Гранд хотел София”.

Съдията ще пусне часовниците в 19.30 часа. Двамата ще имат по половин час за игра. За разлика от съперника си, българският гросмайстор няма да може да вижда дъската.

Срещу Топалов ще седне Алекс Брунети от град Комо. Миналата година той победи в играта “Познай ходовете на Топалов” (Play like Topalov), която се проведе по време на “М-Тел Мастърс” и позна общо 209 хода на Топалов. Играта предизвика огромен интерес сред любителите на този спорт. В нея се включиха общо над 1850 души от цял свят.

Мачовете “на сляпо” се радват на голям интерес сред почитателите на шаха. Над 1000 зрители са гледали на живо демонстративния мач между Веселин Топалов и Юдит Полгар, който се игра миналата година в Билбао. Тогава най-силният при мъжете спечели с 3:1 срещу най-силната при жените.

Утре участниците в „М-Тел Мастърс” 2007 пристигат в София за началото на турнира. Първи в София ще кацне азерът Шахрияр Мамедяров, който идва в 09:45 ч. с полет от Истанбул. В 11:30 ч. с полет от Букурещ ще пристигне румънецът Ливиу-Дитер Нисипеану. В 13:50 ч. американският гросмайстор Гата Камски пристига с полет от Франкфурт. Последен в София ще дойде Майкъл Адамс, който каца от Лондон в 00:30 часа на 9 май. Индиецът Кришнан Сасикиран е вече в София и се готви за старта на състезанието.