Бившият световен шампион по шахмат Веско Топалов изрази готовността си пред „Гол линия” отново да стъпи на върха на турнира "М-Тел Мастърс". Гросмайсторът обаче сподели, че трудно би спечелил за трети път силната надпревара.

„Надявам се да победя отново, но три пъти поред трудно се печели каквото и да било”, заяви Веско Топалов.

„Тази година бих разделил участниците на две групи – доказани и такива, които сега ще се доказват. Младите играят с много хъс и няма да е лесно Имах почивка от почти два месеца, надявам се да съм готов”, каза още бившият лидер в световната ранглиста.

„Не е добър признак да сънувам шахмат. Да играеш без да гледаш таблото не е най-трудното, когато противникът ти е много силен е по-сложно”, допълни още гросмайсторът.

По повод предстоящия сблъсък между шестима шахматисти и шестима футболни шампиони на 15 май от 12.30 часа на стадион „Георги Аспарухов” Топалов каза, че се надява съдията да е най-вече честен.

Отборите на Чес Юнайтед и Левски ще се състезават в два вида спорт. Първо двата тима ще мерят сили във футболен мач, а после капитаните на двата отбора ще седнат зад шахматната дъска: „Надявам се съдията да е честен и да ми свири две-три дузпи. Бил съм 11-метрови наказателни удари и на Мартин Петров и на един от най-добрите вратари в Испания.”

Колкото до мача за световната титла, който се проведе в Елиста Топалов сподели, че не съжалява за двубоя: „Цял живот се занимавам с шах и би трябвало да съм подготвен за стресовите ситуации.”

„Прекалено съм млад, за да си поставям някакви глобални цели извън „черно-бялата” дъска”, допълни още бившият световен шампион пред „Гонг”.