Лекарят на националния ансамбъл Милен Димов и психологът на момичетата Татяна Янчева публикуваха официалната си позиция относно трагедията с Цветелина Стоянова. Двамата пуснаха общо изявление по повод случилото се вчера, което потресе цяла България.

Грацията ни падна от 6-ия етаж на блок в столичния квартал „Надежда“ вчера. Състезателката ни не замина за Европейското първенство в Израел, като от щаба обявиха здравословен проблем. По-късно през деня се случи и инцидентът, който прокуратурата разследва като самоубийство. От тима обявиха, че никога не са имали намерение да отстранят състезателката, а тя сама е напуснала състава.

Милен Димов - лекар на отбора и Татяна Янчева - психолог на отбора:

"През последния месец Цвети не се чувстваше добре. Имаше различни физически оплаквания и беше консултирана с различни специалисти. Естествено това се отрази на цялостното й състояние. Чувстваше се много изтощена и искаше да се откаже.

Опитахме по всякакъв начин да я подкрепим, да я мотивираме да продължи и да завърши успешно кариерата си, да изпита удовлетворение от труда си. И момичетата, и целият треньорски щаб направихме всичко, което беше по силите си, за да продължи. Тя категорично отказа. Консултирахме я и с клиничен психолог.

В крайна сметка се съобразихме с нейното желание.

Крайно неетично е да се спекулира с трагедията на това дете и със състоянието на останалите момичета.

Цвети, ние сме с теб."