Много тежко остава състоянието на националката от ансамбъла по художествена гимнастика Цветелина Стоянова към 12.00 часа. Състезателката продължава да бъде на апаратна вентилация в реанимацията в „Пирогов“.

Цвети Стоянова пострада сериозно след падане от шестия етаж на блок в столичния квартал „Надежда“. Според разследващите става дума за опит за самоубийство.

21-годишната състезателка има сериозна белодробна контузия, както и травми в областта на корема и прешлените. Лекарите все още смятат, че е твърде рано да се дадат прогнози за красивата гимнастичка.

Кръстникът на Цвети Стоянова: Не може в такова състояние да я оставят сама

Вчера сутринта националният отбор замина за Европейското първенство, което ще се проведе в Израел. Цветелина Стоянова не отпътува с тима, заместена от резервата Любомира Казанова. От треньорския щаб обявиха на летището, че грацията ни има здравословен проблем. Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева обяви, че Цвети Стоянова сама е предпочела да не замине за Израел.

Илиана Раева: Ансамбълът остава на Европейското, Цвети сама се отказа

Според члена на Управителния съвет Нешка Робева става дума за депресия, което е много тежко заболяване.

„Цвети е отказала да замине. Отборът беше ходил при Цвети, момичетата бяха разговаряли с нея. Тя беше казала, че ще замине с тях и веднага след това ми казаха, че отново е отказала да замине. Аз съм почти 100% сигурна, че на по-късен етап лекарите ще установят, че е отключила депресия“, сподели Нешка Робева.

Нешка Робева: Татяна Янчева е спортен психолог, не специалист

„Районната прокуратура в София работи по случая, няма каквито и да е първоначални индикации за умишлено умъртвяване“, заявиха от главната прокуратура.

„Всички сме в шок. Момичетата от ансамбъла преживяват много тежко случилото се. След много тежък разговор взеха решение да участват на състезанието и да се мобилизират до краен предел, за да се представят по възможно най- добрия начин, защото вярват, че това би искала Цвети в този тежък за нея момент, в който се бори за живота си. Мъката ни е голяма, сълзите не спират, но нашата Цвети има нужда от нашата сила и всички ние ще го направим за нея", обяви чрез социалната мрежа Facebook Илиана Раева.