Флойд Мейуедър може да е най-богатият боксьор в света, но неговата звезда грее по-слабо в сравнение с тази на новия световен шампион в тежка категория Антъни Джошуа. Това е мнението на легендата Майк Тайсън, според когото Джошуа може да промени бокса.

С технически нокаут в 11-­ия рунд на зрелищна битка пред 90­-хилядна публика на "Уембли" в Лондон британецът Антъни Джошуа детронира украинеца Владимир Кличко като крал на тежкия бокс и взе титлите от Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBO). Лондончанинът постигна 19-­ата си победа от общо 19 мача, всеки от който завършил с нокаут за противника му.

„Ако Джошуа продължава по същия начин, небето е единствената граница за него“, коментира Тайсън.

Промоутър: Следващият мач на Джошуа няма да е с Фюри

„Само един бой промени целия бокс. Всички имаха нужда от този мач. Флойд Мейуедър печели много пари, имаме много млади момчета, които се боксират, но това, което имаха нужда да видят им го даде мачът между Джошуа и Кличко. Двама боксьори, които знаят как да се бият. Това прави бокса толкова голям. Останалите момчета могат да печелят пари, но те не правят спорта голям. Боксът е различен след Джошуа. Той го промени само за една вечер“, добави Динозавъра. 

Зауерланд: Трябва да има мач между Пулев и Джошуа