Българската боксьорка в категория до 60 килограма Светлана Каменова загуби по точки от Ирма Теста /Италия/ в полуфинален мач на олимпийския квалификационен турнир за игрите в Рио де Жанейро. Така Светлана Каменова не успя да спечели виза за Рио 2016, тъй като само финалистките в категориите на квалификационния турнир в турския град Самсун получават право да се боксират на лятната олимпиада в Рио де Жанейро. 

Мачът Светлана Каменова - Ирма Теста бе изключително оспорван, но в крайна сметка за победител по точки бе обявена италианската боксьорка. 

В първия мач от следобедния сеанс българката Станимира Петрова победи по точки в полуфинална среща в категория до 51 килограма Тетяна Коб /Украйна/ и се класира за финала, с което спечели и олимпийска виза за Рио 2016. 

Станимира Петрова засега е единственият представител на българския национален отбор по бокс - мъже и жени, спечелил виза за Рио-2016. Тази вечер българският отбор има още един шанс - във вечерния сеанс европейският шампион Даниел Асенов в полуфинална среща ще се боксира с Мохамед Али /Великобритания/ и ако се класира за финала, също ще получи право да участва на игрите в Рио де Жанейро.

Но дори и да загуби тази вечер, Даниел Асенов ще се боксира за олимпийска виза в мач-бараж с другия загубил полуфиналист в категорията. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS