Световната ни шампионка Станимира Петрова си осигури участие във втори финал в кариерата си на турнира „Странджа“, след като победи днес полякинята Сандра Драбик по точки в категория до 51 кг с единодушното решение на съдиите – 3:0 (39:37, 40:36, 39:37). 

През миналата година тя спечели титлата, но при 54-килограмовите, а по-късно стана носителка и на купа „Странджа“. 

„С всеки изминал мач играта ми се подобрява и днес беше най-добрият ми двубой тук досега. С полякинята направихме няколко спаринга в последната седмица от лагера ни на Белмекен и сега тя не се хвърляше в атака, както тогава. Беше понаучила играта ми и подходи по различен начен, но не ме затрудни. С която и да се срещна на финала, аз играя само за първото място“, сподели след мача си Станимира. 

Нейна съперничка в спора за златния медал утре ще бъде рускинята Зоя Исаева, която спечели другия полуфинал слещу Елиф Нур Коскън от Турция. 

Последната ни участничка при жените днес – Светлана Каменова, загуби по точки от корейката Йеонджи Ох. В здрав мач азиатката успя да вкара повече точни удари, остана по-свежа до последния гонг и измъкна крайния успех, макар и с неединодушно решение на съдиите -1:2 (37:39, 39:37, 37:39).

Така в нежния пол България ще има само една финалистка в лицето на Станимира Петрова. Финалите в събота започват в 16 ч.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS