Младият български боксьор Стефан Иванов победи с нокаут в 3-я рунд Даниел Забоклицки /Полша/ и се класира за полуфиналите в категория до 56 килограма на първенството на Европейския съюз, което се провежда в столичната зала "София". Стефан Иванов, който е носител на купа "Странджа" през 2012 година, доминираше през цялата среща срещу поляка Даниел Забоклицки и в крайна сметка го нокаутира в третия рунд. 

21-годишният боксьор на Левски /София/ Стефан Иванов на полуфиналите в петък, 15-ти август, ще кръстоса ръкавици с Мати Кота /Финландия/, победил днес в четвъртфинална среща Диего Перейра /Испания/ по точки с 3:0 съдийски гласа.

В четвъртфинална среща в категория до 81 килограма Радослав Панталеев /България/ загуби по точки с 1:2 съдийски гласа в изключително оспорван и драматичен мач от Валентино Манфредония /Италия/. Двамата странични съдии - от Полша и от Ирландия, дадоха еднакъв резултат - 29:28 за Манфредония, а третият съдия - Радослав Симон от Словакия, записа 30:27 за Панталеев, тоест според Симон българският боксьор е спечели и трите рунда.

Това бе първата среща на Радослав Панталеев на първенството на Европейския съюз и тя се оказа и последна за Панталеев, наричан "Бомбата от Долна Митрополия".

Днес във вечерния сеанс още двама българи ще се боксират в четвъртфинални срещи - Елиан Димитров /категория до 60 килограма/ и Симеон Чамов /до 69 килограма/.

Входът в столичната зала "София" е свободен за любителите на бокса. /БТА