Световната шампионка в кат. до 54 кг от Корея 2014 Станимира Петрова ще излезе първа от българските състезатели във финалите на 67-ия международен турнир „Странджа” днес.

Българката ще спори за титлата в олимпийската категория до 51 кг с рускинята Зоя Исаева. Станимира е шампионка от миналата година, но при 54-килограмовите и бе определена за носителка на купа „Странджа 2015” при жените. Нейният мач е втори от програмата на финалите, които започват в 16 ч. днес в столичната зала „Универсиада”. Преди това ще бъде определена шампионката при 54-килограмовите.

Входът за зрители е с билети от 7 лв. за целия ден.

Общо 7 българи ще се качат на ринга днес във финалите. Даниел Асенов (52) ще има за съперник бронзовия медалист от световното в Доха 2015 Ху Джингуан от Китай. Той ще излезе в третия мач от програмата, непосредствено след Станимира. Следва мачът на най-лекия – Тинко Банабаков (49) срещу Жомарт Йержан от Казахстан.

Душко Благовестов и Кристиян Димитров ще изиграят едва вторите си мачове на „Странджа” директно на финалите. В спора за титлата при 56-килограмовите олимпийският вицешампион при младежите от Нанджин 2014 ще има за съперник китаеца Жан Жиавей. При 91-килограмовите Димитров ще боксира срещу европейския шампион от Самоков 2015 Евгени Тишченко.

Носителят на купа „Странджа 2015” при мъжете Симеон Чамов ще спори за златото в категория до 69 кг с узбека Махмуд Гаипов, а при най-тежките (+91) Петър Белберов ще срещне руснака Максим Бабанин в последния мач на турнира някъде около 20 ч.

Носителите на купа „Странджа 2016” ще бъдат определени по нов начин, като за пръв път те мога да бъдат и чужденци. Най-добрите боксьор и боксьорка на турнира ще бъдат излъчени чрез гласуване сред съдиите, съпервайзора и журналистите след изиграването на всички финали.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS