В началото на месец ноември ще се проведе най-престижния снукър турнир в България. Зала „Универсиада“ ще приеме световните снукър звезди от 4-ти до 8-ми ноември. 
Днес вече стана ясен и жребият за PTC Bulgaria Open. 21 български състезатели по снукър ще имат уникалната възможност да се изправят срещу най-големите имена в света на снукъра. България за четвърта поредна година приема турнир от световните серии.  

Българите ще започнат от квалификациите, които ще се проведат в сряда и четвъртък (4 и 5 ноември), а основната схема започва по традиция в петък (6 ноември). В събота (7 ноември) ще се изиграят също много мачове, а в неделя на 8-ми са осминафиналите, четвъртфиналите, полуфиналите и финалът. 

източник: Моник Лимбос

Според жребия един от най-добрите български играчи Братислав Кръстев ще се изправи срещу Салим Оти и победителят от този двубой ще срещне Давид Давидков или Алкиноос Триантоос. Това означава, че има шанс един българин да се класира за основната схема и да играе в петък на телевизионна маса. 

източник: Моник Лимбос

Шон Мърфи ще защитава титлата си от миналата година. Предишните победители Джон Хигинс и Джъд Тръмп отново са тук за радост на българската публика. Световният номер 1 Марк Селби пък ще търси своя първи триумф в София, която е една от любимите му дестинации. 

Единствените отсъстващи от турнира ще бъдат Ракетата Рони О‘Съливан и австралиеца Нийл Робъртсън. Все пак феновете на снукъра знаят, че Рони ще се реваншира за българската публика и ще играе на демонстративен мач на легендите срещу Джими Уайт в София на 20 ноември в зала „Триадица“. 

източник: Моник Лимбос

Можете да видите пълния жребий в официалния сайт на World Snooker  

Часовете на всички мачове също са налични в сайта на World Snooker