Председателят на Българската снукър федерация Олег Велинов заяви, че очакват помощ от министерството на спорта за предстоящия турнир „PTC Bulgaria Open“, който ще се проведе в София от 4 до 8 ноември вече е разпродадена. Той каза, че без подкрепата на министерството, българската федерация няма да може да бъде абсолютно коректна със световната федерация по снукър.

„Полагаме доста усилия и имаме резултат, който е видим за всички фенове на спорта. Говорихме с Брендън Паркър, който е отговорник за сериите PTC, и критериите за тези турнири се вдигат доста, след като приключи нашия договор. Те искат да има награден фонд минимум от 200 хиляди евро. В момента той е от 125 хиляди. Това е сериозна крачка нагоре от 75 хиляди евро“, сподели Велинов.

„За момента реалистично погледнато си мисля, че ние няма как да направим подобен турнир“, добави той.

„С още малко работа и добро партньорство с нашите спонсори, които за моя радост всяка година стават все повече и повече, може да мислим за това. Това ще стане ясно след следващия евентуално успешно проведен турнир“, продължи председателят на Българската снукър федерация.

„Тази година имаме финансови затруднения с организирането на състезанието, защото все още нямаме никаква подкрепа от страна на министерството на спорта. Имам уверението на министър Кралев, който каза, че ще направи всичко възможно и ще ни подкрепи. Искрено се надявам това да се случи, защото в противен случай ще ни бъде невъзможно да бъдем абсолютно коректни със световната федерация по снукър“, каза още Олег Велинов.