Най-добрата ни гимнастичка към момента Силвия Митева разкри, че единственото, което си пожелава за Световното първенство през месец септември е да изиграе съчетанията си без грешка.

Грацията ни заминава утре за Япония, заедно с останалата част от националния ни тим, за подготвителен лагер в Нагано. Медал в индивидуалната надпревара в много трудно постижим, но въпреки това ръководството на федерацията ни по художествена гимнастика, не крие надеждите си за много добро представяне на Силвия.

„По принцип на състезание не отивам с някакви очаквания. Единственото, което си пожелавам е да играя добре, да съм здрава и каквото стане”, сподели грацията.

По-рано през деня националният ни отбор бе изпратен за Световното първенство на официална церемония в залата на стадион „Раковски”.

„Обикновено, когато на тренировки нещата не се получават, на състезание стават. Моята треньорка не изисква от мен класирания, единствено добро изиграване и настроение. Подготовката протече много добре, мисля, че всичко върви по план. Чувствам се добре и дано да върви така, контузии засега няма”, завърши Силвия Митева.