Евгени Димитров – Маестрото пожела “успех” на българския национален отбор по художествена гимнастика преди отпътуването им за Световното първенство в Япония. Грациите ни бяха изпратени подобаващо от феновете си на специално тържество, състояло се в тренировъчната зала на стадион “Раковски”.

Може да се каже, че Евгени Димитров има пръст в композициите на българския ансамбъл и най-вече на съчетанието с три ленти и две въжета. Аранжиментът върху „Кармина Бурана” на Карл Орф е изцяло негово дело. Маестрото изгледа съчетанието на момичетата и остана видимо доволен от свършеното до момента, като след това не пропусна да се снима с очарователните Владислава Танчева, Галина Танчева, Елеонора Кежова, Кристина Рангелова, Михаела Маевска и Стела Султанова.

Десетки фенове изгледаха демонстративните изпълнения, както на ансамбъла, така и на индивидуалистките ни – Силвия Митева и Моника Минчева. Третата ни състезателка – Филипа Сидерова, която влезе в състава на мястото на контузената Биляна Проданова, се подготвя в Азербайджан, заедно с треньорката си Мариана Василева. Филипа ще се присъедини към тима директно в Япония.

Момичетата бяха изпратени подобаващо, както повелява родната традиция, с прясно омесена пита, с мед и сол. Грациите ни, както и целият треньорски екип, бяха изненадани от феновете си с цветя и подарък за всяка една от тях – фотоколаж.

От своя страна момичетата зарадваха публиката с нови трика и много добре изпълнени композиции, с които вдъхнаха надежда, че може да постигнат много на предстоящата надпревара.

Министърът на спорта Свилен Нейков изпрати специално писмо, с което пожела на гимнастичките добро представяне на Световното първенство.

Българският национален отбор ще отпътува утре за Нагано, където ще проведе близо 10-дневен тренировъчен лагер, преди старта на шампионата в Мие. Първенството на планетата, което се явява и най-важното състезание за гимнастичките ни през годината, започва на 9 септември.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.