Националката от ансамбъла по художествена гимнастика Елеонора Кежова сподели, че тръгва с големи надежди за предстоящото Световно първенство в Мие, Япония. Грацията смята, че съставът може да постигне много, ако изиграе съчетанията си без грешка.

Самата Елеонора се възстанови от тежка травма на коляното, а през последните месеци нейните съотборнички също претърпяха няколко травми, които попречиха на пълноценните занимания.

„Подготовката върви много добре, доволни сме, има още много неща за изчистване, но това ще го свършим сега на лагера в Япония, за който заминаваме утре. В момента се чувстваме спокойни и сигурни и тръгваме с надеждата, да изиграем съчетанията си по най-добрия начин”, сподели Кежова.

„И двете съчетания са много сложни и много трудни. Въпросът е, че ленти и въжета, като комбинация двата уреда е много трудно, и стават по-рисковани елементите, защото всяко едно заплитане води до-по голямо. Но смятам, че сме ги изчистили всички елементи до такава степен, че да знаем кое как трябва да направим. А колкото до това, да се изиграят съчетанията без грешка, винаги тръгваме за най-голямото, пък каквото Господ каже”, допълни гимнастичката ни от ансамбъла.

„Коляното не ме боли, възстанови се добре, колкото до конкуренцията, нямам много наблюдения върху тях, но очаквам всички да са на ниво”, завърши Елеонора Кежова.