Участникът на 6 Олимпийски игри Владимир Самсонов от Беларус е заявил участие в турнира по тенис на маса Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, който ще се проведе в Панагюрище от 14 до 19 август. Това съобщи председателят на сдружение „Асарел България Оупън“ Иван Александров. Самсонов е многократен европейски шампион на единично, двойки и смесени двойки и е спечелил 3 медала от световни първенства.

Освен него в Панагюрище ще видим отново и голяма група японски състезатели. При мъжете пристигат №12 в световната ранглиста Коки Ниуа, финалистът в Панагюрище от миналата година Кента Мацудайра и детето чудо Томоказу Харимото, което преди месец спечели Откритото първенство на Япония след успехи над Ма Лонг и Чжан Жике. При жените идва двукратната шампионка в Откритото първенство на България Касуми Ишикауа, Мима Ито, Миу Хирано и др.

Ще участва в Панагюрище и Нягол Стоянов. Синът на именития български състезател Иван Стоянов представя Италия.

За първи път в турнира с рекордния награден фонд 160 000 долара ще участват китайски тенисисти. Сред тях личат имената на Ма Лонг, Сю Син, Динг Нинг и т.н. Шампионът от 2017 г. Димитрий Овчаров също идва, за да защитава титлата си.