Олимпийските шампиони от Рио де Жанейро в тениса на маса са заявили участие за турнира в Панагюрище Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, който е с рекордния за България награден фонд от 160 000 долара и ще се проведе от 14 до 19 август в зала „Арена Асарел“.

За първи път у нас ще играят златният медалист при мъжете Ма Лонг от Китай и сънародничката му Динг Нинг, която пък взе титлата при жените през 2016-а.  Победителят в Панагюрище през 2017 година Димитрий Овчаров от Германия спази обещанието си и ще пристигне да защитава трофея си. С олимпийската титла Ма Лонг стана първия мъж, който направи Голям шлем в тениса на маса, като спечели индивидуалните титли от Игрите, Световно първенство и Световната купа.

29-годишната легенда помогна през април на отбора на Китай да спечели златните медали от шампионата на планетата в Халмстад, Швеция. Бившият водач в световната ранглиста Ма е спечелил общо 26 турнира от сериите ITTF World Tour. Той е взел пет пъти и титлата от финалите на сериите. Левичарката Динг Нинг е трикратна световна шампионка индивидуално и сребърна медалистка от Олимпийските игри в Лондон през 2012-а. Динг доскоро беше №1 в ранглистата.

Тя също беше в отбора на Китай, който взе титлата в Халмстад. Дмитрий Овчаров започна 2018-а като водач в класацията и удържа позицията си до 1 март. Носителят на общо четири олимпийски медала (три със състава на Германия) в момента е №4 в света.  Крайният срок за подаване на заявки за Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open е неделя, 15 юли.