Орландо "Сири" Салидо (44-13-4, 31 КО) не е уплашен от това, което световния шампион на WBA в категория супер перо Мигел Берчел (32-1, 28 КО) може да му предложи на ринга.

Салидо заяви, че има опита и нужните умения, за да победи младия боец.

"Трябва да се възползвам максимално от възможността, която WBC ми предлага в тази среща. Сега трябва да се подготвя на 100%-та. Аз съм войн, който излиза на ринга и винаги оставя всичко на него и тази битка няма да е изключение. Знам, че пред мен стои добър опонент, но това не ме плаши по никакъв начин", заяви Орландо Салидо.

Двамата мексикански войни трябва да се изправят един срещу друг на 9-ти декември в главното събитие на вечерта, която най-вероятно ще се проведе в "Mandaley Bay" в Лас Вегас.

През януари тази година Берчел спря Франциско Фаргас, за да завоюва титлата на WBC. След това той се завърна през юли, за да защити чрез съдийско решение колана си срещу задължителния претендент Такаши Миура.

"Сири" Салидо е неговият екип изглежда вече имат стратегия за доминантно представяне срещу победеният само веднъж мексиканец.

"Имаме всичко планирани, добра стратегия, той се движи добре и трябва да съм доста хитър, за да го надиграя", заяви  ОрландоСалидо, който подчерта, че неговият опит ще бъде решаващ в тази среща.

"Предимството на опита е на моя страна и ще бъде от ключово значение - бил съм се с велики бойци като Хуан Мануел Маркес. По-голямата част от опонентите, с които съм се сблъсквал, са били в прайма на техните кариери", добави той.

"Трябва да се бия с него от началото до края. Ще направя така, че ринга да изглежда малък. Имам всички умения, за да спечеля тази битка", завърши Салидо.