С рози и пожелания за успех завърши последното контролно състезание за националния отбор по художествена гимнастика преди Европейското първенство в Баку, Азербайджан.

Състезателките, които ще ни представят на шампионата взеха участие – Боряна Калейн, Катрин Тасева, Невяна Владинова, както и ансамбълът при девойките.

В неофициалното състезание, което се проведе в зала „Раковски”, своите съчетания представиха и девойките от националния отбор - Ева Брезалиева, Стиляна Николова, Катрин Цонева, Валерия Ватова и Никол Атанасова.

Трите ни топ състезателки при жените играха само на уредите, на които ще участват в Баку. Боряна Калейн на обръч, топка и лента, Катрин Тасева - топка, бухалки и лента и Невяна Владинова - обръч и бухалки.

Боряна Калейн и Катрин Тасева се представиха отново на високо ниво, без груби грешки. Невяна Владинова допусна неточности в своите композиции, а след края на надпреварата остана заедно с Бранимира Маркова, за да продължи с тренировка.

Огромен напредък показа ансамбълът при девойките, воден от Вяра Ваташка и Цветелина Найденова. В ролята на техен съветник влезе Ина Ананиева, която ще пътува заедно с тима за Европейското първенство.

Ансамбълът при девойките

източник: Adore Pirin

Добро настроение и усмивки личаха на лицата на целия щаб от националния тим, който заминава за Баку във вторник.

Президентът на федерацията Илиана Раева изрази задоволство от видяното на контролното състезание.

„Много съм доволна от видяното. Боряна Калейн и Катрин Тасева се представиха много добре, Невяна Владинова допусна неточности, но знам какво трябва да променим, за да подобри представянето си. Пикът в тяхната форма трябва да бъде Световното първенство, което е през септември”, сподели Раева.

Тя уточни, че Ина Ананиева ще помага на ансамбъла при девойките, най-вече заради опита, който има натрупан в годините.

Илиана Раева благодари и на представителите на клуб „Левски Триадица”, които на днешния ден празнуват своето създаване. „Това е клубът, който през последните години се оформи като най-добрия в България, с най-добрите гимнастички”, сподели още Илиана Раева в словото си, в което поздрави специално Боряна Калейн и треньорът Марияна Памукова, представителки именно на „Левски Триадица”.